Luza’s Caffeineclub

Bureau: Gwynne Dashorst
Interiorarchitecture & Hospitality Design

Locatie: Luza’s Caffeineclub
Opdrachtgever: Joshua Luza
Realisatie: 2017

_
WHAT DID I DO?

Concept Ontwikkeling
Interieurontwerp
Meubelontwerp
Materialisatie

Midden in de pijp op de van Woustraat Amsterdam vind je Luza’s Caffeineclub . Een moderne koffieroom geïnspireerd op de Spaanse en Portugeese koffiezaakjes waar je staand aan de bar je koffie kan nuttigen, gemixt met wat Hollandse nuchterheid.

Joshua Luza kwam bij ons bom vol ideeën over de look en feel van zijn eerste eigen koffie zaak, maar waar begin je? Vanaf dat punt zijn we aan de slag gegaan om alle ideeën op een rijtje te zetten, het ene idee valt af en het andere idee nemen we mee in de ontwerp fase.

Minimalistisch interieur
Het pand waar Luza’s gevestigd zit heeft van zichzelf al veel karakter dit hebben we versterkt door er een rustig en classy interieur in neer te zetten. Veel lichte kleuren en enkele accenten. Wanneer je binnenkomt kom je in een tochtportaal terecht van glas en staal, door het glas zie je direct dat hier gewerkt wordt en alles vers wordt bereidt. Zodra je de zaak in loopt, loop je langs een lange marmere counter. Aan het einde van de counter zijn snackautomaten geplaatst. Achter de luikjes bevind zich geen vette hap maar een vers bereid taartje of pastry. De houtenvloer in de zaak is een deels bestaande vloer, opgeschuurd en opnieuw behandeld. Langs de marmere bar vind je tevens een stuk glazen vloer met diverse speelkaarten eronder, een detail welke Joshua graag in zijn zaak gerealiseerd zag worden.

Om de smalle ruimte optimaal te gebruiken is er een lange houten bank geplaatst met kleine ronde marmere koffietafeltjes. De bank is demontabel omdat er bij Luza’s caffeine club ook regelmatig feestjes gehouden worden. Op de achterwand een groot messing Luza’s sign met led verlichting erachter om de letters van de muur af te laten springen.