House of Bird

Bureau: E.S.T.I.D.A.
Locatie: Diemerbos
Opdrachtgever: Birdbrewery
Realisatie: 2020
Fotografie: Studio Anouk


_
WHAT DID I DO?

Concept ontwikkeling
Interieurontwerp
Meubelontwerp
Materialisatie

House of Bird is het nieuwe proeflokaal van Bird Brewery in het Diemenbos, een brouwerij en brewpub in één, ontworpen door Felsch architecten en Leon Broeren architecten. E.S.T.I.D.A. verzorgde het interieurdesign.

Het Proeflokaal
Het Proeflokaal van House of Bird is de plek voor jong en oud om te genieten van heerlijke lokale producten en verrassende activiteiten in een natuurrijke omgeving. In het interieur hebben we duurzame en vooral natuurlijke materialen gebruikt. Alle tafelbladen zijn gemaakt van rubberwood. Rubberwood, is afkomstig van rubberbomen. In plantages, voornamelijk in Zuidoost-Azië, wordt van deze bomen latex afgetapt om er rubber van te maken. Na 25 à 30 jaar valt de latexproductie stil, en is de plantage niet meer interessant. Vroeger werden hele plantages afgebrand maar inmiddels worden de bomen gekapt en verwerkt in meubelplaten.
Naast bewuste keuzes voor materiaal is een groot deel van het meubilair re-use.

De kijkhut
Voorin het proeflokaal is er een verdiepingsvloer gecreëerd met uitzicht over de brewpub. Een groot raam op de kop van het pand zorgt er voor dat je je hier een echte vogelaar kunt voelen en alles “spotten” dat langs vliegt.

Het Brouwlab
Het Brouwlab is een plek waar alles te leren valt over speciaalbier. Hier worden cursussen gegeven maar de ruimte is ook te huur voor inspiratiesessies, vergaderingen en meer. Een grote wandprint in deze ruimte laat het gehele brouwproces zien.

Vergaderen
Op de 1e etage zijn twee vergaderruimtes gecreëerd waarvan de grootste is op te splitsen in twee ruimtes door een flexibele schuifwand welke voorzien is van krijt en whiteboard. Beide vergaderruimtes hebben een dakterras waar na het veranderen kan worden afgesloten met een borrel. Ook in deze ruimtes zijn bewuste keuzes gemaakt wat betreft meubilair en materiaal. Op de vloer is er bijvoorbeeld gekozen voor een duurzame tapijttegel, biobased backing met een negatieve CO2 voetafdruk.

Namens E.S.T.I.D.A. heb ik gewerkt als interieurarchitect aan dit groene project.