Het Fortuin

Bureau: Gwynne Dashorst
Interiorarchitecture & Hospitality Design

Locatie: Wervershoof
Opdrachtgever: Frank & Karin Bot
Realisatie: 2017

_
WHAT DID I DO?

Conceptontwikkeling
Restyling
Barontwerp
Materialisatie

Het oude Fortuin Wervershoof in een nieuw jasje. Enkele jaren geleden hadden de eigenaren de Feestzaal al gronding onder handen genomen en in 2017 werd het tijd om ook het restaurant en het cafe een facelift te geven. Twee ruimte naast elkaar die met name apart in gebruik werden genomen. In veel gevallen zonde van de ruimte want wat als beide zowel samen als apart in gebruik genomen kunnen worden.

Eigenwijs, stoer en warm
Een kleine doorbraak tussen beide ruimte zorgt voor meer openheid en contact. Door het plaatsen van een dubbele wand met schuifdeur kunnen nu beide ruimtes zowel gezamelijk als appart goed functioneren. Beide ruimtes worden met elkaar verbonden door de doorlopende achterkast, welke aan twee zijde van de wand is geplaatst.
Staal, hout, leer en glas zijn materialen die we in dit project veelal hebben toegepast, de diversiteit aan materialen geven de ruimte een eigenwijs karakter.

Knipoog naar de tuinders
De agrarische cultuur staat centraal in Wervershoof dit hebben we dan ook in het interieur proberen te verwerken. Zie bijvoorbeeld de gaasbakken boven de zitbank. Dit zijn bakken die de tuinders gebruiken, de meeste van deze bakken hebben een stempel met de familie of bedrijfsnaam. Door de voorzijde van de bakken af te halen en het gaas met led aan de achterzijde te plaatsen hebben we met deze bakken een stoere wand gecreeƫrd waar de agrarische cultuur geeerd wordt.