De Dagvisser

Bureau: Gwynne Dashorst
Interiorarchitecture & Hospitality Design
Locatie: Scheveningen
Opdrachtgever: Kees en Janet Schot
Realisatie: 2016
Fotografie: Paulien Kluver

_
WHAT DID I DO?

Conceptontwikkeling
Interieurontwerp
Meubelontwerp
Materialisatie

Een nieuw en aantrekkelijk interieur dat jong en oud uitnodigt, zonder verlies van de opgebouwde identeit, die opdracht werd gegeven door Kees en Sjanet Schot van de Dagvisser. Een pracht locatie aan de haven van Scheveningen.

De wens van de opdrachtgever was om de beide ruimtes, gescheiden door een trap, samen te voegen tot één restaurant in het nieuwe interieur ontwerp. Één grote zorg daarin was dat de ruimte te groot en ongezellig zou worden, want één ding stond vast: ze wilden de gezelligheid en uitstraling van de Dagvisser behouden. Met deze kennis is het nieuwe ontwerp ontstaan.

Nautisch Interieur
Een grote bar centraal gepositioneerd in het midden van de ruimte scheid de ruimte visueel in tweeën. In het ontwerp is er veel gebruik gemaakt van bestaande elementen zoals de verhogingen in het interieur. Deze verhogingen zijn opnieuw bekleed en deels verlengt en ingekort en in plaats van een hekwerk is er gekozen voor een grote gebogen “park” bank. Deze royale bank bied veel mogelijkheden, grote groepen en kleine intieme opstellingen. Tijdens deze totale restyling van het interieur is er gekozen om elementen uit de visserij toe te passen. Zo vind je in het interieur ontwerp een visnet en scheepstouwen als scheiding elementen. Grote scheepssturen als lampen en vele stalen interieur elementen.

Restaurant de Dagvisser
“Wat wij in ons hoofd hadden qua sfeer en beleving van onze nieuwe Dagvisser, heeft Gwynne tot in de puntjes goed ontworpen. De warmte en de sfeer die wij met ons restaurant willen uitstralen heeft zij zeer goed aangevoeld. We zijn super blij met het eind resultaat.
Gwynne, is een zeer groot talent, luistert goed naar wat je wilt en bedenkt prachtige ontwerpen.”

Kees en Sjanet Schot